Another Europe is possible

SP: stop Frans getreiter bij Europees verhuiscircus

23/01/2013

Het Europees Parlement heeft vandaag onder druk van het Europese Hof van Justitie een nieuwe vergaderkalender aangenomen waarbij weer 12 weken in Straatsburg vergaderd wordt. De SP heeft tegen de voorgestelde agenda gestemd. SP-Europarlementariër Dennis de Jong: 'Niet alleen de SP maar een grote meerderheid van Europarlementariërs is het getreiter van Frankrijk dat koste wat het kost het Europarlement in Straatsburg wil houden meer dan zat. Na vriendelijk vragen, creatieve en plagerige acties vanuit het Europees Parlement wordt het nu tijd dat Europarlementariërs echt in actie komen en een einde eisen aan dit belachelijke verhuiscircus'.

 

Volgens de SP'er groeit onder burgers de woede over het verhuiscircus, juist vanwege de financiële en economische crisis. De Jong: 'Europese regeringsleiders hebben de afgelopen jaren in een belachelijk snel tempo bevoegdheden aan de Europese Unie overgedragen maar een einde maken aan twee vergaderplekken zou niet kunnen. Dat heeft meer weg van een absurdistisch toneelstuk dan van daadkrachtig optreden in crisistijd.'

 

Samen met een brede coalitie aan Europarlementariërs wil De Jong in juni een protestactie bij de Europese Raad organiseren. De Jong: 'Als de regeringsleiders niet naar ons willen luisteren dan moeten we maar naar hen toekomen om de boodschap van de burgers over te brengen. De gebouwen van de Raad zijn tenslotte maar een paar honderd meter weg van het Europees Parlement terwijl Straatsburg uren reizen is'.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dennis de Jong: 06-51072894

Niels Jongerius: 06-12780454 en 0032-474532581


Niels Jongerius

SP-Eurofractie

Coördinator media en actie/media and action coordinator

Contact Form

×