Another Europe is possible

‘Fat-cat bonus ook in EU uitbannen’

04/03/2013

BRUSSEL, 4 maart - Gouden handdrukken en excessieve bonussen moeten ook uit de EU verbannen worden. Europarlementariër Kartika Liotard vraagt vandaag de Europese Commissie om de mogelijkheden daarvoor te onderzoeken. "De EU moet een voorbeeld nemen aan Zwitserland en een einde maken aan zogenaamde fat-cat bonussen," zegt Liotard.

Volgens Liotard zorgen megabonussen bij bedrijven voor sociale onrust. "Het is onacceptabel dat directeuren zichzelf schaamteloos verrijken, terwijl werknemers moeten inleveren of zelfs hun baan verliezen. Dat leidt tot onrust bij vakbonden en arbeiders en dat schaadt juist de economie. Bonussen als de 4 miljoen euro die de topman van Heineken onlangs kreeg toegekend noem ik geen 'fat-cat maar 'fat-rat' bonussen," aldus Liotard.

In schriftelijke vragen verzoekt Liotard de Europese Commissie wetgeving op te stellen om bonussen voor het bedrijfsleven EU-wijd aan banden te leggen. Ook voor stichtingen, zoals goede doelen, moeten bonussen volgens het parlementslid beperkt worden. Bonussen voor bankiers werden in februari al beperkt tot één jaarslaris.
---
Meer informatie:
- Schriftelijke vraag aan de Europese Commissie (bijlage)
- Kartika Liotard, Tel: 06 - 51298808
- Tim Feij, persmedewerker: 0032 - 491227830
 

Contact Form

×